A NYC FC az MLS egyik legjobb csapata – és továbbra is baseball stadionokban játszik

Posted On By Marco5811

A dolgok kitörésével a Houston Astros szombat esti győzelmével a Yankees kihagyta a helyét a World Series-ben, de a sorozat korábbi esési késése azt jelentette, hogy a NYC FC készenléti tervét ettől függetlenül aktiválni kellett. A New York City FC valóban a Toronto FC-vel találkozik a Citi Field-en szerdán. A klub eddigi legfontosabb szezonmérkőzése olyan helyszínen zajlik majd, amelyet korábban egyszerre csak egyszer játszottak, és nincs garancia arra, hogy a Yankee Stadion szabad lesz egy lehetséges MLS-kupa döntőbe is, ott pedig egyetemi futballmeccset kell játszani. előző nap. Az ilyen bizonytalanság a kampány legkritikusabb pontján fényt derített az NYC FC jelenlegi helyzetére. Ez az ötödik szezonjuk az MLS-ben, és még mindig nincs saját stadionjuk.

Természetesen a NYC FC nem az egyetlen MLS-franchise, amely stadiont oszt.Messze van tőle. Az Atlanta United, a Seattle Sounders, a New England Revolution, a Vancouver Whitecaps és még sokan mások osztoznak egy másik csapattal. Nem az az elsődleges kérdés, hogy a NYC FC egy másik sportfranchise otthonában szurkoljon.

Az elsődleges kérdés, hogy a Yankee Stadium egy baseball helyszín. Az MLS-ben számos NFL-stadion van használatban, de a Yankee Stadium az egyetlen baseball-stadion, amely Észak-Amerikában ad otthont a legmagasabb szintű focinak. Míg az NFL és a futballcsapatok tisztességes ágyasokat keresnek – mindkettőt téglalapon játszják -, ugyanez nem mondható el szükségszerűen az NYC FC és a Yankees kapcsolatáról.Kapcsolatuk inkább a szükségszerűség, mint a kényelem. MLS-rájátszás előrejelzései: Zlatan Ibrahimovic az LAFC és a dicsőség között áll. További információ Az ellenzéki játékosok és edzők a Fifa által megengedett legkisebb méretekre panaszkodtak (70 yard x 110 yard). Néhányan kételkednek abban, hogy ez még akkora is, a Sporting KC vezetőedzője, Peter Vermes négy évvel ezelőtt azt állította, hogy 68 yardon és 106 yardon mérte. Facebook Twitter Pinterest A NYC FC a szerdai mérkőzést egy másik baseball helyszínen, ezúttal a New York Mets ’Citi Fieldben játssza. Fotó: John Minchillo / AP

A Yankee Stadium sem a legtermészetesebb focihelyszín a szurkolók számára.A NYC FC a Guardiannak elmondta, hogy sok rajongó elégedett a stadion rendezésével, bár az általunk beszélt szurkolók egyike sem tükrözi ezt a nézetet. “Azok a látványvonalak, ahol általában a ház legjobb helyei lennének, amelyek középső mezőnyben vannak, ezek a legrosszabb helyek a Yankee Stadionban” – magyarázza Justin Bulova, az NYC FC The Third Rail szurkolóinak csoportja. A stadion a házlemez felé orientálódik. A lelátók azért rajonganak ki ebből a csúcsból, mert egy olyan baseball játékért, amely mindennek a fókuszpontja. „Ott ültem egy NYC FC mérkőzésen – folytatja Bulova -, és úgy érzi, mintha fél stadionra lenne a pályától.”

Olyan nagy nevű szerződések, mint Frank Lampard, Andrea Pirlo és David Villa, valamint a Manchester City-hez fűződő kapcsolat sátras franchise-vá tette őket, és így az általuk bemutatott kép visszhangzik.A Yankee Stadion rögtönzött, egyesek szerint alkalmatlannak mondható, a focipálya nem a legjobb reklám az MLS számára, amely bajnokság egyébként nagy előrelépést tett az elmúlt évtizedben a futballspecifikus stadionok építésében.

Ez a helyzet tovább fokozódhat, ha a NYC FC megrendezi az idei MLS Kupát, a liga bemutató eseményét. Kelet első számú vetőmagjaként ez teljesen lehetséges. “Kivételes csapatunk van ebben az évben” – mondja Bulova. „Mennyire kínos, ha az MLS-kupát egy baseball-stadionban rendezik meg?Szinte remélem, hogy megtörténik, mert reflektorfénybe kerülne valaminek, amellyel a NYC FC-nek és az MLS-nek foglalkoznia kell. ”

A helyzet szempontjából a Yankee Stadion sokat foglalkozik ezzel. “A NYC FC megmentő kegyelme jelenleg, mivel a Yankee Stadionban van, az, hogy a metróvonalon vannak” – mondja Jack Bell, a New York Times volt fociírója. „Arra számíthat, hogy az embereket eljuttatja a játékokhoz. Számomra ez az egyik oka annak, hogy a NYC FC következetesen 20 000 embert tudott vonzani a játékokra. ” Valóban, a NYC FC átlagos otthoni látogatottsága jobb, mint a bajnokság többségénél. Úgy tűnik, hogy a Bronx jó hely egy futballstadion számára.Valószínűleg ezért határozta meg a City Football Group számos olyan helyszínt, amelyek nem messze a Yankee Stadiontól keresnek állandó otthont.

“Nagyon szeretem a stadion hangulatát is” – teszi hozzá Bulova . “Azt mondanám, hogy fent van az MLS legjobbjaival.” De mennyivel jobb lenne egy olyan stadionban, amelyet a sportoláshoz terveztek? A NYC FC rajongóinak meg kell vizsgálniuk a legkorszerűbb létesítményeket, amelyek az elmúlt években olyan helyeken nyíltak, mint Minnesota, Los Angeles és Orlando, és azon kell gondolkodniuk, mit hozna egy ilyen épület klubjuk számára.

a megfelelő hely New York öt kerületének egyikében mindig kihívást jelentett – különösen a helyhiány és a csillagászati ​​földárak miatt a városban.A támogatók tisztában vannak ezzel, és szimpatizálnak a franchise nehézségei miatt. Rámutatnak arra, hogy a New York-i Red Bulls miként vette át, amit kaphatott, és azóta maradt, hogy kivizsgálja a New Jersey-i Harrison-i telephely hiányosságait.

A türelem azonban kezd fogyni. Ezt talán leginkább a csökkenő látogatottság szemlélteti. 2018 kivételével (amely 23 211-re ugrott az előző szezonban 22 643-ról), a NYC FC átlagos hazai közönsége évszakonként esett 2015-ös terjeszkedési éve óta, amikor az átlagos kapujuk 29 016-ot tett ki az idei értékhez képest a 21,107-ből.Ez továbbra is szilárd szám – a bajnokság 24 csapatának kilencedike -, de ez a tendencia nem pozitív. A Fiver: iratkozzon fel és kapja meg a napi futball e-mailt. Pirlo és Villa felhívni a rajongókat az első években, és így a közönség nem szigorúan szemlélteti a stadion iránti növekvő frusztrációt, de ezt sem lehet lebecsülni. “Tudjuk, hogy elég nehéz helyet találni az autó parkolására New Yorkban, nem is beszélve a stadion építéséről 25 000+ ember számára, de a nagyobb probléma az, hogy a klubnak nincs átláthatósága ebben a kérdésben” – mondja Anthony Scarcello a Haverok a kékből podcast . “Sötétben tartanak, nem árulják el, mi a tervük, nem árulják el, mit akarnak csinálni, és végül ez kopik a New York-i emberekkel.”

A klub szerint továbbra is elkötelezett az új stadion megtalálása mellett. “A New York City FC aktívan állandó lakóhelyet keres NYC-ben, és számos lehetőséget vizsgál, beleértve a Bronxban működő Maddd Equities-szel való együttműködést” – mondta a klub szóvivője a Guardiannak.Sok támogató számára ez nem elég. Ennyi évad után nem a Yankee Stadionban. “Biztos vagyok benne, hogy sok hozzáértő ember próbál megoldást találni” – mondja Bell. “De itt vagyunk öt évvel az úton, és még mindig semmi.” A héten a Citi Fielden játszani nem segít enyhíteni ezt a frusztrációt. “Ez azt az érzetet kelti bennünk, mintha az egész zavarban lenne” – mondja Bulova. „Ez növeli a hajléktalanság érzését.”