Token gesztus: miért akarja a foci, hogy a rajongók beszálljanak a crypto-expressbe

Posted On By Marco5811

Egy másik intézkedés lehetővé tette a szurkolók számára, hogy a klub online áruházában fizessenek Bitcoin-szal. Ennek során a Watford a világ egyik első futballklubjaként fogadta el a digitális valutát. A gyanú továbbra is fennáll, hogy nem fognak hatalmas mennyiségben átadni a cuccot, azonban amikor még a Bitcoin rangadói – ideértve a sportsbet.io szerencsejáték-társaságot is, amely a Watford fő mezszponzora és megfizette az ujjú jóváhagyását – kampányra van szükségük annak magyarázatához, A Bitcoin az.

A kriptovaluta (röviden kriptográfia) nem könnyen leegyszerűsíthető egyszerű fogalommá, de itt egy kísérlet: leír egy digitális pénzformát, amelyet bármely központi banktól függetlenül hoztak létre, titkosítva, és így névtelen. és ellenőrizhető. Ha ez még mindig áthatolhatatlannak tűnik, akkor biztos lehet benne, hogy nem vagy egyedül.De egyelőre elég felismerni, hogy sokan a kriptot – és a blokkláncot, az ezt alátámasztó technológiát – jövőnek tekintik, még akkor is, ha nem teljesen biztosak abban, hogyan. Ezek az emberek általában érdekeltek Bet365 abban, hogy pénzt keressenek. Kiszámítható és árulkodó is, hogy a futballnak részt kell-e vennie. Kriptovaluta és futball: a jövő vagy túl ingatag ahhoz, hogy bízzanak benne? További információ

Watford nem egyedül csatlakozik a kriptokifejezéshez. A Bayern München blokklánc „gyűjtők” sorozatát indította el, amely egyfajta kriptográfiai Top Trumps.A Manchester City ugyanezt tette, csakhogy az övék egy kriptográfia Tamagotchi (a játék neve FC Superstars, és egy dél-koreai Superbloke nevű céggel együtt készül).

Juventus, Paris Saint-Germain, Atlético Madrid , A Roma, a Galatasaray és a West Ham szerződést kötött a Socios.com-szal. A terv az, hogy a rajongók klubjelzőket szereznek be, egyeseket ingyen, másokat a Socios saját kriptovalutája, a Chiliz (az online kereskedett 3000 kriptovaluta egyikének) felhasználásával vásároltak. Ezek a tokenek megerősítenének támogatóként, bár nem világos, hogy mit csinálsz velük.

“Alkalmazásunk célja a sportcsapatok globális rajongóinak összekapcsolása és áthidalása” – magyarázza ezt Alexandre Dreyfus.Kripto rajongó, volt póker vállalkozó és a Socios.com mögött álló ember. “A szurkolók 99,9% -a, különösen a nagy csapatok rajongói, nincsenek a stadionban” – mondja. „A globalizáció és a digitalizáció miatt több száz millió rajongó él másutt a világon. Úgy érezzük, hogy Bet 365 hiányos az elkötelezettség ezekkel a szurkolókkal.

„Jelenleg nincs megoldás arra, hogy a klubok azt mondhassák:„ Ez egy rajongó, és kapcsolatba lépek velük. ”A tokenek segítségével megismerhetjük ezeket a rajongókat. Van egy aktiválási játék is. A kluboknak nincs sok eladási lehetőségük Ázsia rajongóinak. Inget vásárolhatnak, de a legtöbbjük hamis. A [rajongói zsetonok] a világszerte elkötelezettség és a pénzszerzés egyik módja. ”

Dreyfus olyan jövőt tervez, ahol a zsetontulajdonosok beleszólhatnak klubjuk működésébe (mondjuk talán segítenek a következő készlet kialakításának kiválasztásában).Szerinte ez egy elkötelezettség, amelyet a Socios.com partnerei osztoznak. Az egyik partner azonban azt mondta, hogy nem támogatná az ilyen intézkedéseket, félve attól, hogy két támogatási szintet hoz létre: azok, amelyek rendelkeznek a tokennel, és azok, amelyek nem.

Ami a dolgok eladását illeti, úgy tűnik, hogy főként maguk a rajongói tokenek vesznek részt. Dreyfus Twitter-hírcsatornája egy beszélgetős műsor makettjét mutatja be, ahol az emberek klubokról és zsetonjaikról beszélgetnek, miközben az értékük indexe villog mellettük. Ez a Soccer Saturday és az üzleti csatorna keresztezése, és bármennyire is zavaróan hangzik.

A Socios.com sem létezik még. Az első szponzori megállapodásokat a Juve-vel és a PSG-vel egy évvel ezelőtt jelentették be, de a vállalat weboldala továbbra is lehetőséget kínál arra, hogy csak a „hurokban maradjon” a termék bevezetésével kapcsolatban.A Pokemon Go stílusú jelzővadászat tervei ezen a nyáron soha nem valósultak meg. Dreyfus elmondta, hogy ebben a hónapban enyhe indulásra számít, és a Twitteren azt javasolta, hogy „a következő hetekben” lépjen fel. Rajongók százmilliói vannak másutt a világon.

A Crypto pár évvel ezelőtt a mainstreambe került, a Bitcoin értékének robbanásának köszönhetően. Annak ellenére, hogy visszaesett, mivel (egyetlen Bitcoin értéke még mindig meghaladja a 6500 fontot), a lelkesedés továbbra is megmarad, és bár a gyakorlati felhasználás korlátozottnak tűnik, vannak olyan módszerek, amelyekben a kriptográfia és a sport, különösen a futball, csábítóan fonódnak össze.

Először is, vásárlás kriptóban lehetővé teszi a hongkongi rajongók számára, hogy az essexi Harlow rajongóként viselkedjenek. Másodszor, lehetővé teszi számukra, hogy ők is hasonlóan játsszanak (mint a Watford szponzorai kétségkívül jól tudják).Harmadszor, ez legalább olyan kísérlet, hogy valami hasonlót hozzanak létre egy klubban a rajongók számára, akik csak a képernyőn követik a csapatot. Ezeknek a rajongóknak nem kell rámutatniuk, nagyságrendekkel meghaladják a fizikai változatosságot.

“Összehasonlíthatjuk az internet korai napjaival” – mondja Iqbal Gandham, a digitális befektetési társaság ügyvezető igazgatója. , eToro. „Jelenleg dadognak, hogy megtudják, milyen előnyökkel jár. Az egyik ilyen, mondhatnám, az a képesség, hogy nagyon gyorsan globalizálódjon.De ebben a szakaszban valószínűleg nem egy üzleti eset [épül rá], hanem inkább a részvételről a jobb megértés érdekében. ”

Gandham úgy véli, hogy a jelenlegi ajánlat továbbra sem egyértelmű. “Azokat a vállalatokat, amelyek ezeket a tokeneket kiadják, sokáig alaposan át kell gondolniuk, és meg kell kérdezniük:” Valóban visszaadunk valamit a rajongóknak? “- mondja. „Kapnak tulajdonjogot a klubban? Megkapják-e a szavazati jogokat, és ha igen, mit jelentenek? Ha ez valódi változás, akkor az egyén számára hasznos dologgá válhat.Ha csak engedményt ad egy ingre, akkor nem vagyok biztos benne, hogy a rajongók úgy reagálnak, ahogyan azt a klubok és a cégek szeretnék. ”Iratkozzon fel a teafutásról szóló napi futball e-mailünkre. A kriptográfiával szembeni szkepticizmus egészséges, és számos átverés történt a digitális pénznem kapcsán, a Financial Conduct Authority becslése szerint a britek 27 millió fontot vesztettek ebben az évben. A hasznosság kérdései továbbra is fennállnak, de az olyan emberek, mint Dreyfus, bekapcsolódtak egy digitális világba, amelyet a profi sportegyesületek vagy irányító testületeik még mindig nem értenek jól.

„Csak egy eszköz vagyunk, amelyen a kluboknak versenyezhetnek más szórakoztató termékekkel ”- mondja Dreyfus. „Nemrég volt a Liverpool vezérigazgatója [Peter Moore], aki azt mondta, hogy a Fortnite versenyzője egy Liverpool-meccsnek.A fiatalok többet akarnak [szórakozásuktól] – megszokták, hogy összekapcsolódnak. ”

Az ő véleménye szerint hová kerülhet a futball kriptográfia? “Az az álmom, hogy egy napon elindítanánk egy Socios Kupát, és a kezdő XI-ket teljes egészében a rajongók döntenék el” – mondja Dreyfus.

Kérdés, hogy kit bocsátanak el, ha a csapat veszít még egy napra.